Alla talar svenska

lördag, 27 september, 2008

Vanlig uschlig vecka

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 19:09

Den här veckan har det verkligen inte hänt något särskilt. Jag skulle ha går och tittat på någon sorts ”happening” längs med Akerselven i torsdags. Det skulle vara facklor, eldsslukare, körer, nycirkus mm. Men det blev inget för jag fick huvudvärk och var tvungen att gå och sova tidigt. Lite ont i halsen har jag också. Antingen är det förkylningen jag hade när vi fixade lägenheten som håller i sig än, eller så är det en ny omgång.

Idag har jag varit på stan en sväng och shoppat. Det var miljarder människor som vanligt. Jag behövde en överdel att ha på en fest vi ska på om ett par veckor. Köpte en som duger på H&M och sen spontanköpte jag en lång ulljacka. 🙂 Lasso är så uppklädd när han går till jobbet nu för tiden så jag känner mig som en slashas i mina gympaskor och en vanlig jacka. Med ulljackan och stövlarna från i våras kommer han få konkurrens. 😀

boot

 

Festen vi ska på är Linköpingskontorets 10-årsjubiléum. Det har fått mig att tänka tillbaka på de glada dagarna innan IT-bubblan sprack, allt snack om ”den nya ekonomin” osv. I flera dagar har jag funderat på vad företaget hette som plöjde ner en förmögenhet i en webshop och sen kursade innan nån riktigt fattade vad det var de sålde. Idag kom jag på det; boo.com. Här kan man läsa om företagets uppgång och fall.

Två andra stora aktörer var ju Icon Medialab och Framfab. Jag trodde de var saligen insomnade, men de finns faktiskt fortfarande, som ett ihopslaget företag under namnet LBi. De två grundarna, Johan Staël von Holstein resp. Jonas Birgersson, är dock ute ur bilden sedan länge.

Sådär, en liten dos nutidshistoria på lördagskvällen. 🙂

3 kommentarer »

  1. Halshugg ett par svarta långbyxor strax under knäna. Skaffa en vit knytblus. dra på stövlarna, ta på ulljackan och svep en sjal runt halsen och vips är du businesskvinnan som direkt får Lasso att blekna. Moderådet

    Kommentar av Kerstin Karlsson — söndag, 28 september, 2008 @ 21:09 | Svara

  2. Jag har aldrig fattat det där med knälånga byxor. Men annars har moderådet rätt.

    Istället för ”casual Friday” får jag väl börja med ”un-casual Wednesday” eller nåt så jag vänjer mig. 🙂

    Kommentar av allatalarsvenska — måndag, 29 september, 2008 @ 14:09 | Svara

  3. 1 Byxorna bör bli billigare för det går inte åt så mycket tyg
    2 Byxorna behöver inte läggas upp eller ner
    3 Byxbenen blir inte våta vid otjänlig väderlek
    4 Dyrt inköpta stövlar med höga skaft kan visas upp
    5 Man snubblar inte på sina egna byxben

    Kommentar av Kerstin Karlsson — måndag, 29 september, 2008 @ 20:09 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.