Alla talar svenska

måndag, 7 november, 2011

Recept på bagles

Filed under: mat — allatalarsvenska @ 21:11

Här kommer mitt recept. Det är en kombo av ett par, tre recept jag hittade på nätet för ett par år sen och optimerat för att det ska vara enkelt. De blir mindre än "köpebagles", men då kan man få äta två, med olika pålägg. 😀

Bagles, 16 st
5 dl mjölk
25 g smör eller margarin
50 g jäst
2 msk honung eller sirap
2 tsk salt
13-14 dl vetemjöl (special)

1 uppvispat ägg
ev. vallmo- eller sesamfrö

ca 3 l vatten
2 msk salt

Värm mjölken fingervarm. Häll den över smulad jäst, smör, honung och salt. Blanda i det mesta av mjölet. Vetemjöl special ger fluffigare resultat men vanligt mjöl fungerar fint. Arbeta degen kraftigt. Jäs i ca 30 minuter. Koka upp vatten och salt i en stor gryta. Knåda degen och dela i 16 delar. Rulla runda, lite tillplattade bullar. Gör ett hål i mitten med fingret och dra ut så det blir ett ganska stort hål. Koka några i taget i ca 2 minuter. Ta upp med hålslev. Låt rinna av på galler eller handduk. Pendla med uppvispat ägg och strö ev. på frön. Grädda 8 i taget i 225 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något. Ät och njut!

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: