Alla talar svenska

måndag, 4 april, 2011

Vakna ur vinteridet

Filed under: katten — allatalarsvenska @ 23:04

Tro det eller ej, men snön smälter så sakteliga. Katterna har vaknat till liv ur sin semi-dvala. Den lilla knaskatten vill inte gå ut igen. Inte för att hon varit så ivrig under vintern, men nu är det tvärstopp. Alldeles för mycket skumma ljud, och läskiga fåglar. Eller nåt. Den stora är mer rutinerad och ber om att bli utsläppt för först gången sen i oktober sisådär.

Bättre väder och mindre snö innebär att fler katter än våra har vaknat till liv, så nu är det tid för re-etablering av ragnordningen i kvarteret. Den svarta lilla katten, som nog inte är så liten längre, har inte synts till, men däremot hans ofrivilliga kompis Nøste. Nøste har bott i kvarteret i 10+ år och betraktar – med viss rätt – vår tomt som sitt territorium. Vår stora katt håller inte med. Det här är kvällens berättelse, från stora katten, tolkad av Lasso:

”Åh ja ba va ute och gick, å då kom Nøste och ba frääääääs. Å ja ba maaaaooooouuuuooouuuu, å hon ba titta och ja ba fräääääääs å hon ba titta. Och då kom matte å ja ba tänkte det här är min chans, så ja ba hoppa på Nøste. Å hon ba uuuääääääää, frääääääs. Å matte ba fy! å då sprang Nøste. Å ja ba efter men matte fångade mig och bar in mig, å ja ba piiiiiinsaaaaaamt! Men imorr’n då minsann ska hon få spö!”

Repeteras med viss variation var och varannan kväll. Oftast är det vår katt som ger sig först när Nøste är inblandad, hon var ovanligt kaxig idag. Andra katter får mer respektlös behandling. Egentligen kanske det vore bättre om jag inte rusade ut och förstörde det roliga, eftersom de för det mesta nöjer sig med att skrika, men det låter väldigt mycket värre än det är så jag tycker synd om alla kattlösa grannar som måste stå ut med oljudet. Nåja, trots mina interventioner – ibland med blomsprutan 🙂 – brukar rangordningen etableras framåt sommaren, och då återfinner sig lugnet. 😀

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: