Alla talar svenska

lördag, 31 juli, 2010

Semester i Bretagne

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 18:07

Jo jag hade ju lovat bilder från frankrikesemestern. Vi var i Bretagne, först i Rennes ett par dagar och sen i Perros-Guirec på nordkusten. Vi valde att åka till Bretagne för att det:

  1. ligger i Frankrike.
  2. har kust.
  3. inte är lika varmt som på Rivieran.

Annars var destinationerna helt slumpvis utvalda. Rennes visade sig vara en småtrevlig stad, men kanske inte den mest spännande platsen på jorden. Här är en bit av den gamla stadsmuren, och rester av vindbryggan.

IMG 3156

Perros-Guirec skulle enligt guideboken vara en småsnobbig stad, men jag vet inte om jag håller med. Visserligen visade sig hotellet vi bokat vara superlyxigt, men i övrigt var det som vilken fransk småstad som helst. Förutom att den låg väldigt vackert vid kusten då. Bretagne är galette-land, men det fanns ett par andra restauranger också som inte var så dumma. Mat är mycket viktigt när man åker till Frankrike, ifall någon undrar. 😀

Här är utsikt över viken vi bodde vid. Här är tidvattnet ganska högt upp.

IMG 3173

Nere till höger i bild ser man de röda klipporna som den här delen av kusten är känd för. Jag var väl inte superimponerad. Det var vanliga klippor, som drog mot brun-rött. Askerydsgranit är bra mycket rödare.

En cool grej som vi inte hade en aning om när vi bokade semestern var att Patroille de France, dvs franska arméns uppvisningsflygare, var i Perros-Guirec för att öva inför nationaldagen. De bodde på samma hotell som oss, och hade två uppvisningar under veckan. Här ser man dem flyga i formation, med rök i tricolorens färger och allt.

IMG 3176

Något som man såg precis överallt – men som vi visst inte har lyckats få med på en enda bild – var hortensia. Inte de där små som man kan köpa i kruka här, utan gigantiska buskar som vällde ut över murar och staket. Det fuktiga men ganska varma klimatet är säkert perfekt.

Något som ska finnas i Bretagne, men som vi inte såg den minsta tillstymmelse av, är äppelträd. Men vi fick äppelkaka, cider och Fine Bretagne, så någonstans får de äpplen ifrån. 🙂

Förutom viss försening på hemresan, på grund av oväder över Moskva av alla anledningar, så var det en mycket lyckad och avstressande semester.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: