Alla talar svenska

söndag, 31 januari, 2010

Överreklamerad film

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 13:01

I fredags kväll började vi se filmen King Kong, den från 2005 i regi av Peter Jackson. Lasso hade läst på imdb att den skulle vara bra. Jag hade inga förväntningar alls egentligen. Någon annan som inte har sett den? Ni kan låta bli i så fall…

Efter ca en och en halv timma fick vi stänga av eftersom det började bli väldigt sent. Vi hade missat att filmen var tre timmar lång… Det lilla som hade hänt fram tills dess hade lätt kunnat klämmas in på 30 minuter, men hjältinnan hann i alla fall bli bortrövad.

Igår fortsatte vi att titta. Vi övervägde att låta bli, men vi tänkte att nu är filmen säkert igång och det blir bättre. Men näpp! Det fortsatte i samma stil. Alla scener var alldeles för långa och långsamma! Dataanimationerna var halvbra och på tok för många. Det gjorde att aktionscenerna blev långdragna sömnpiller. Tillslut fick vi snabbspola en bit för att stå ut. Alla ”prat- och känsloscener” var också utdragna till outhärdlighet.

Jag har inget emot långsamma filmer i sig. En av mina favoritfilmerna är ”O brother, where art thou”. Den beskrev Lassos bror som ”att åka till Stockholm i 30 km/h” där startpunkten var i Värmland. Och ja, det är ganska lågt tempo i den filmen, men det händer trots allt saker. I King Kong var det bara låååååååååångsaaaaaaaaamt utan anledning. Det fanns dessutom en utökad version på skivan, som var ännu längre… Den gode Peter borde ha tagit fram saxen istället och gjort en hälften så lång version. Då hade det kunnat börja likna något.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: