Alla talar svenska

söndag, 27 december, 2009

Franska nerver

Filed under: övrigt,katten — allatalarsvenska @ 19:12

Vi har firat julen i ett snöigt Småland. Ikväll var det meningen att vi skulle ha kommit tillbaka till Oslo. Grävt fram en Grandiosa ur frysen till middag och sedan somnat i våra egna sängar. Nu blev det inte riktigt så. Istället äter vi hämtsushi hemma hos några vänner i Göteborg. De är inte hemma, men grannen hade nyckel.

Vår bil behagade nämligen gå sönder strax norr om Göteborg. Plötsligt gick det inte att gasa och vi fick rulla av motorvägen. Turligt nog var det precis innan avfarten mot Bohus fästning. Sen var det bara att ringa bärgare. Det ingår i vår bilförsäkring och vi hade kommit ihåg att ta med telefonnumret, så det var inte så dramatiskt, men snopet.

Nu står bilen utanför Peugeot-verkstaden vid Backaplan, i väntan på att de öppnar i morgon och kan försöka ta reda på vad felet är. Bärgningskillen hade inga säkra teorier, men vi hoppas att det är något lätt så de kan fixa det i morgon. Det går att starta bilen men så fort man trycker på gasen går varvräknaren ner till noll och envisas man stannar motorn. Fransk kvalitet… Bilbyte närmar sig med stormsteg.

Tur att man har snälla vänner som lånar ut sitt hus. Hotell med katter hade inte varit någon höjdare. De är lite förvirrade över att var på ett nytt ställe, men de har fått mat och en improviserad toalett i form av en plastbox som tidigare hyste en samling plastdinosauer, så de är glada ändå. Husse och matte festar loss på Carlsberg 3,5% från närbutiken, så vi är också ganska glada. 🙂 I alla fall tills firman ringer i morgon och talar om hur många miljoner reparationen kommer kosta. Skitbil!

Annonser

2 kommentarer »

  1. Otur! Lycka till!

    Kommentar av camilla — söndag, 27 december, 2009 @ 21:12 | Svara

  2. Tack!

    Kommentar av allatalarsvenska — tisdag, 5 januari, 2010 @ 15:01 | Svara


RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: