Alla talar svenska

måndag, 29 juni, 2009

Hur man inte driver en restaurang

Filed under: mat,observationer — allatalarsvenska @ 23:06

Jag är i Linköping igen. Vi var ett gäng på åtta personer som gick ut för att äta ikväll. Jag kom ner till stan strax efter alla andra så stället var redan valt, men de brukar ha bra mat där så det verkade lovande.

Tyvärr måste det ha varit pryo-kvällen eller något, för det mesta gick fel. Flera rätter gick inte att få på grund av att leveranserna varit sena, men servitrisen hade dålig koll på vilka. Kvällens specialrätt visade sig vara slut när vi redan hade beställt, så halva sällskapet fick börja läsa menyn igen och byta rätt. Sen dröjde det. Och dröjde. Och dröjde. Och dröjde lite till. Efter en dryg timma fick de första i sällskapet sin mat. Efter ytterligare 15 minuter hade alla fått mat. Maten var bra som förväntat, men det är svårt att njuta när man hunnit bli vrålhungrig.

När det var dags att betala fick vi först vänta i ca en halvtimme på att få kontakt med någon att betala till. När servitrisen äntligen dök upp frågade hon om vi ville ha delad nota och det ville vi. Det fick vi också, men hon dumpade alla kvitton i ena änden av bordet så vi fick skicka runt rätt kvitto till rätt person själva. Två personer fick av oklar anledning gemensam nota. Vi fick även med en extra nota på saker vi inte alls beställt.

Betalningen blev lika strulig. De som betalat kontant fick fel växel och hon hade absolut ingen koll på vem som skulle betala med kort.

Om man inte har fått råvaror som förväntat är det klart att det kan köra ihop sig, men att inte servitriserna har koll på vad som är slut tycker jag är dåligt. Det var kanske mer gäster än en vanlig måndag mitt i vintern, men långt ifrån fullt. Och vad trodde de när de har uteservering, det är underbart väder och mitt i semestertider?!? De gjorde heller inga ansatser att rädda situationen genom att förklara varför det dröjde och ge oss extra bröd eller gratis kaffe. De frågade inte ens om vi ville ha kaffe. Nej, den restaurangen är på min svarta lista nu, trots utmärkt stekt lammfilé.

När betalningen äntligen var klar gick vi över till glassbaren tvärs över gatan. Där hinner man knappt säga vad man ska ha förän man är ute på gatan igen med en glass i handen. Restaurangpersonalen kanske skulle ta en snabbkurs där?…

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: