Alla talar svenska

måndag, 2 februari, 2009

Summering Wroclaw, och en del snö

Filed under: Uncategorized — allatalarsvenska @ 23:02

Vädret i Wroclaw var inte strålande precis, men dimman lättade och temperaturen låg runt noll. Mötena jag skulle på var ”sådär”, mest pga att flera som skulle ha varit med låg hemma med influensa. Inte deras fel precis. Ölen och maten var däremot helt OK, precis som väntat. 🙂

På lördagen gick vi på sightseeing till bland annat Ostrów Tumski och Panorama Raclawicka. Jag hann också fota några nya gnomer! De som följde med på min blogg från Polen vet att jag blev lätt besatt av att föreviga dessa gnomer. Bildebevis finns här, här och här. Här är skörden från den här gången:

IMG 2610

En trött en som sover utanför ett av hotellen i centrum. Några hus bort har han sällskap av en mer resklar kompis.

IMG 2611

Redan här, vid nummer två, sa vår guide ”du, det står här att den här promenaden tar 2 timmar, men om man ska ta foton på allt tar den 8 timmar.” Alltså envisades jag inte med att ta omvägar förbi alla gnomer jag redan har bilder på. 🙂 En ”nying” till hann jag i alla fall med. Han står precis utanför turistbyrån.

IMG 2614

Vid det här laget var kollegorna tillräckligt entusiastiska för att vilja köpa t-shirtar med gnomer till sina barn, men tyvärr hade de inga så små tröjor i souvenirshoppen. Jag shoppade loss på en mugg som jag ville köpa förra året, men det fanns verkligen inte plats i väskorna när vi flyttade hem. Är den inte söt?

IMG 2623

 

Innan det var dags att bege sig till flygplatsen släpade jag med mina kollegor på Pod Il Strusiem. Man tror entrén är en tunnelbanenedgång, eller nergången till en underjordisk offentlig toalett, men det är något så udda som en pizzeria med aboriginerinspirerad inredning. Goda pizzor är det också. Restaurangpriserna har gått upp sedan vi bodde där i början på 2007, men fortfarande kunde fyra personer få både pizza och öl för ca 160 NOK totalt.

Förutom att en av de jag reste med höll på att få sin tempurkudde beslagtagen i säkerhetskontrollen var det en ganska ospännande resa hem. Flyget lyfte och landade i tid, trots att det snöade kraftigt över Oslo. Lasso fick gräva fram bilen för att komma och hämta mig, och det var lite spårigt på motorvägen, men det gick bra ändå.

Det var dock vääääldigt länge sedan jag såg såhär mycket snö. Det här är innan jag åkte resp. efter jag kom hem igen:

IMG 2606

IMG 2619

Jag som tyckte det var mycket redan på första bilden och så blev det ännu mer! Lasso fick skotta tre gånger på lördagen för att hålla den lilla gången öppen, därför ser det extra mycket ut just vid entrén, men det var ca 50 cm snö i ”terrängen”. Nu har det töat ihop lite, men det ryktas att det ska snöa mer nu i veckan. Det är annat än Östergötlands futtiga snöflingor som töar bort på 5 minuter. 🙂

Annonser

2 kommentarer »

  1. Åh, vilken söööööööt mugg =)
    Och skojiga gnomer!

    Jisses, så mycket snö hos er. Winter Wonderland!

    Kommentar av annieverse — tisdag, 3 februari, 2009 @ 11:02 | Svara

  2. Verkligen Winter Wonderland! Jag har inte åkt längdskidor på 10 år, men med 100 meter till ett fint spår börjar jag bli sugen. Gå på tur på ski med lefser och sjoklade, så norskt som det kan bli. Jadaaaa! 🙂

    Kommentar av allatalarsvenska — onsdag, 4 februari, 2009 @ 13:02 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: