Alla talar svenska

söndag, 18 januari, 2009

Hej sa Petronella i fjällbyn

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 23:01

Snön töade bort så därför tänkte jag att det var dags att byta tillbaka till det vanliga utseendet här på bloggen. Nu har det dock snöat hela dagen så vi har 20 cm ”puder” utanför för att prata offpist-språk. Ska bli spännande att se om det är någon snö inne i Oslo.

Igår var vi iväg och handlade på bla IKEA. De flesta får lön nu till veckan så vi tänkte att det skulle vara lite lugnare än vanligt, men det var en miljon människor ändå. Vi lyckades hitta det vi skulle ha utan att bli nersprungna allt för många gånger, så det gick rätt bra trots allt.

När vi kom hem och hade lastat in alla prylar skulle Lasso köra ner bilen till garaget medan jag skulle bära sakerna till rätt våning. Jag kom inte så långt med min uppgift. När jag kom in från hallen hörde jag ett ljud som inte borde ha varit där. Det lät som en kran stod och rann. Snabbt rusade jag ner och ryckte upp badrumsdörren men där var allt som det skull. Jag ryckte upp nästa dörr – till tvättstugan – och där sprutade vattnet.

Det är kranen till vasken där inne som har börjat läcka i infästningen till väggen. Troligen är det en packning eller tätning som gett upp. Som tur var fångas det mesta stänket upp av vasken så tvätten som stod bredvid hade inte blivit blöt. Typiskt att det inte märktes förän vi kom hem, eftersom vi hade varit på såväl Clas Ohlson som Biltema under dagen. När vi upptäckte det var det för sent att åka tillbaka föra att skaffa reservdelar. Vi testade att dra åt muttern med en rörtång vi fick låna av grannen (alla våra verktyg är kvar i Sverige) men det hjälpte inte. Fanns inte så mycket mer att göra än att stänga av huvudkranen under natten.

Eftersom det är söndag idag är allt stängt, och det sprutar inte nog för att anlita in jourrörmokare. Alltså har det fått rinna idag, när vi behövt vatten på annat håll. Det har börjat läcka mer under dagen och låter nu som om någon duschar konstant, eller som ett ösregn inomhus. Lasso har turligt nog inget inplanerat under förmiddagen i morgon, så han får rycka ut på inköpsrunda och se om han kan fixa det. Det är kul nästan jämt att ha hus. 🙂

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: