Alla talar svenska

lördag, 6 december, 2008

Flytt igen

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 18:12

I onsdags kl 9 hade vi bokat flyttlass. Givetvis passade det på att komma 15 cm snö under natten. Flyttgubbarna fastnade i trafikkaos och dök upp 45 min sent. De tordes inte backa in på gården, så det blev en ganska lång bit att bära. Soffan trilskades men kom till slut ut. När allt var inne i flyttbilen var klockan långt efter lunch.

Vi höll på att inte komma ut från gårdsplanen eftersom allt springade fram och tillbaka hade skapat isgata på sina ställen. Men tillslut kom vi iväg. Flyttgubbarna hade stannat på vägen för att äta, så vi hann låna en snöskyffel av en granne och få bort det värsta framför dörren. Efter att flyttgubbarna tagit några vändor blev det halt igen, så det gick låååångsamt att bära in också. Efter ca 8 timmar var de klara. Jag som trodde det skulle ta 4 eller max 5 timmar…

Dessutom skulle man betala kontant och fast vi hade tagit i när vi räknade på hur mycket det skulle bli räckte pengarna inte. Så vi fick åka och ta ut mer medan flyttgubbarna backade ut.

Jag var helt stelfrusen efter dagen. Minusgrader och öppen dörr ger kalla golv, och jag stod mest still och dirigerade vart saker skulle. Hela nya huset var iskallt så vi åkte och köpte ett flyttbart element för att kunna sova utan att frysa fast på madrassen.

Nåja, nu är allt flyttat i alla fall, och inga ben brutna. Nu ska vi bara hinna städa på gamla stället också. Planen var att göra det i helgen, men nu har jag åkt på att jobba. Som alltid när det ska fixas med lägenheter känns det som. Det är ingen som ska in direkt så det gör egentligen inget, men det vore ju skönt att bli klar.

Flyttbara element känns förresten som en väldigt norsk företeelse. Tror knappt jag sett det i Sverige. Här har Elkjøp, Siba mfl stora travar och 18 olika modeller. Och det behövs. De element som sitter i hus och lägenheter verkar generellt underdimensionerade. Man kan ju tycka att det skulle ha hög prioritet med tjock isolering men så verkar inte heller vara fallet. Det får nog bli en kamin i alla fall.

Annonser

2 kommentarer »

  1. Flyttbara element förekommer bara på vissa platser i Sverige. Stångis dragiga studentlägenheter i Ryd t ex. 🙂

    Kommentar av Anna — söndag, 7 december, 2008 @ 15:12 | Svara

  2. I min korridår var det kupévärmare som gällde. 🙂 Det var säkert helt regelvidrigt.

    Kommentar av allatalarsvenska — måndag, 8 december, 2008 @ 20:12 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: