Alla talar svenska

måndag, 20 oktober, 2008

Intresseklubben noterar

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 22:10

På senare tiden har det varit flera uppmärksammade rättegångar med ”kändisar” inblandade. Personligen tycker jag inte det är särskilt intressant, men det finns bloggar som är helt dedikerade till att ”avslöja” såna här saker, ange namn innan pressen gjort det osv.

Vad är intresset kanske jag undrar. De har brutit mot lagen, ja, men det gör många andra också. Det är alltid lika illa kändis eller inte, men är det verkligen rätt att gotta sig det? Det är väldigt sällan någon skriver om Nisse Karlsson som dömts för misshandel av sin fru, men när en känd person gör det så ska förundersökningen och domen publiceras. Det där med oskyldig till motsatsen bevisats verkar inte heller väga särskilt tungt utan det ska kritiseras varför inte tidningarna hänger ut personerna med namn och bloggarna skryter med att de minsann vågar gå ut med sanningen. Gärna med några konspirationsteorier inblandade. Suck!

OK att det emellanåt händer att såväl media som privatpersoner kommer oegentligheter på spåren, som kommer upp till ytan tack vare skriverier. Om någon kommit så långt som till rättegång har de ju däremot redan hamnat på radarn och man får väl förutsätta att de får samma rättsliga behandling som alla andra.

Nä nu orkar jag inte bry mig mer. Jobbade mer än 60 timmar förra veckan inklusive hela helgen, så nu ska jag sooooooova 7 kvart i timmen.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: