Alla talar svenska

söndag, 28 september, 2008

Hålla tummarna!!

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 21:09

Tvättmaskinen vägrade tömma ut vattnet nyss. Har vi tur berodde det på skräp i luddfiltret. Har vi otur är det pumpen som är sönder. Det är en gammal tvättmaskin och det står uttyckligen i kontraktet att de vi hyr av inte står för att byta ut den om den går sönder.

I teorin vore det inget problem för oss att köpa en ny tvättmaskin eftersom vi behöver en till huset sen (vid norska bostadsköp följer inga vitvaror med om de går att plocka loss utan att förstöra övrig inredning). I praktiken är det dock lite krångligare. Den nuvarande tvättmaskinen står nämligen inkilad i hörnet som blir mellan skåpet som handfatet sitter i och duschkabinen. Handfatsskåpet sitter fast mot väggen och duschkabinen är i sin tur inkilad mot ett väggfast skåp. Det kommer bli s*k*i*t jobbigt att få ut tvättmaskinen för att tala fackspråk.

Att bekosta en reparation känns lagom kul när det inte är vår egen tvättmaskin. Det blir dessutom samma problem där med att få ut den för att komma åt. Den får vila tills i morgon. Då blir det testkörning och slutlig dom. Vi håller tummarna hårt för att det bara var luddfiltret.

Annars har vi haft en trevlig söndag. Jag diskuterade muffinsrecept med en kollega från Polen förra helgen. Han och frun hade fått smak för amerikanska muffins när de var i Skandinavien och det finns inte att köpa där de bor, men nu hade han kommit på att han kan baka dem själv. Jag brukade baka muffins hela tiden, men nu var det rätt länge sedan. När han berättade om alla goda sorter han bakat blev jag sugen så det blev en sats med chocolate chip muffins i förmiddags. För att bli lite motiverade att städa bjöd vi in en vän på eftermiddagsfika så nu har vi fint och dammsuget också.

Katten blev helt stirrig av att vi flängde runt och städade. Hon trodde nog att vi skulle packa och åka bort. Då finns det risk för att man som katt blir tvungen att åka bur och det är pest och pina så då försöker hon hålla sig borta. Men samtidigt kan det ju hända något skojigt när matte och husse rusar runt, så man måste ju hålla koll. Jobbigt värre för en liten katthjärna. 🙂

Annonser

2 kommentarer »

  1. Ajajaj, inte roligt med tvättmaskinen – hoppas det var filtret!!!

    I huset vi hyr står en Miele-tvättmaskin som är typ 100 år gammal. Displayen är så sliten att texten knappt syns längre, och den för ett jäkla oväsen. Jag ber en bön varje gång jag lägger in tvätt. Hittills har den tvättat utmärkt bra, trots sitt skröpliga ”anlete”.

    Kommentar av annieverse — måndag, 29 september, 2008 @ 14:09 | Svara

  2. Se nästa inlägg. 🙂
    Puh!!

    Kommentar av allatalarsvenska — måndag, 29 september, 2008 @ 18:09 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: