Alla talar svenska

torsdag, 28 augusti, 2008

Knas-kissen

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 18:08

Ibland är katten lite knasigare än annars. Hon har en mjukisko som leksak. Den är ca 15 cm lång och hon bestämde att det var hennes någon gång när hon nyss hade flyttat till oss. Vi hade köpt den för att ge till en kompis som hade fått barn, men det blev aldrig av att vi gav bort den så katten hittade den och ”stal” den.

Kossan var till att börja med extremt bråkig. Minst ett par gånger om dagen var katten tvungen att sätta den på plats medelst sparkar och bitningar. Då var katten inte mycket större själv. När hon blev lite äldre blev kossan tydligen snällare, för den behövde inte stryk lika ofta. Istället började vi gömma den på olika ställen, tex i en låda eller på en hylla. Om man sen sa ”Var är kossan? Ja vaaaar är den??” så dröjde det inte länge förän katten hade letat rätt på den och kom släpande på den. Hon gjorde alltid ett speciellt litet ljud, liksom ”krrrrrrrr-maaaauuuu”, så man kunde höra lååååång väg att hon hade lyckats. Sen skulle hon ha beröm såklart.

Medan katten bodde hos mina föräldrar hade hon ju deras katt att leka med, så då var kossan inte särskilt intressant. Förutom en gång, när mamma var och rotade i gästrummet vi brukar sova i när vi är där. Då kom katten släpande på kossan. Kände hon vår lukt kanske och blev påmind om oss??

Nu när katten bor hos oss är kossan såklart med. Nu är det skojigaste man kan göra med henne tydligen att släpa henne upp och ner för trappan. På kvällen när vi lagt oss brukar både katten och kossan komma och lägga sig. Nu till knaserierna:

Här om veckan gick vi och la oss ganska sent och var trötta båda två så vi var väl inte tillräckligt entusiastiska när katten kom släpande på kon. Hon försvann igen, det dunsade lite i trappan och någon minut senare hörde vi ”krrrrrrr-maaaaauuuuu” igen. Tydligen var vi inte tillräckligt uppskattande den här gången heller, för hon knuffade ner kossan en gång till och kom upp med den under sedvanligt knorrande. Lasso orkade då sätta sig upp och klappa om katten lite och då blev hon nöjd och la sig. Håhå.

Kon byter våning även när vi inte är hemma så det är inte bara för berömmet hon gör det. Vore kul med en liten kamera så man kunde se vad hon gör och höra om hon knorrar likadant när hon är själv. Nästa hobbyprojekt kanske ska bli att bygga en sån här. 🙂 Ska bara sy klart gardinerna först…

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: