Alla talar svenska

onsdag, 20 augusti, 2008

Hissteori

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 19:08

Kontoret jag jobbar på har huvudentrén på 4:e våningen. Det finns ett par företag till i huset, men de är rätt små så jag skulle tippa att 90% av alla som kommer in genom porten ska upp till 4:e våningen. Hissen står kvar på den våning där någon senast klev av. På morgonen när man kommer står den alltså oftast på 4:e våningen, och på kvällen står den på bottenvåningen eller i källaren.

Idag delade jag hiss ner med en kollega och vi skämtade om att vi borde programmera om hissen så den åkte dit det var troligast att någon skulle vilja använda den. Det är en typisk övning när man läser till ingenjör att räkna ut hur en hiss ska fungera på bästa sätt. Kollegan funderade en stund och sa sedan: ”Men det måste ju finnas en miljon ingenjörer som har räknat på det där, varför finns det nästan inga smarta hissar då?!?”. Och det är faktiskt sant.

En gång i tidernas begynnelse hade företaget huvudentré via en baktrappa. En uppgång de för övrigt delade med en porrbutik som även verkade ha lite sidoaktiviteter. En annan kollega berättar glatt och gärna om när det plötsligt uppenbarade sig 3 snygga och tämligen lättklädda tjejer i receptionen och frågade efter producenten. 🙂

Senare flyttades ingången till nuvarande trapphus (och porrbutiken försvann), men för att öka spänningen i vardagen hade den dåvarande hissen ett eget liv och fungerade bara när den ville. Lagom till företagets 10-årsjubileum byttes den ut. Det var en ganska passande markering, även om det var ett slumpmässigt sammanträffande.

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: