Alla talar svenska

lördag, 5 juli, 2008

First we take Manhattan

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 18:07

Leonard Cohen är på sin första turné på 15 år (och troligen sin sista eftersom han är 73 år). 1 juni var han i Oslo, på Bislett, och vi var där tillsammans med ca 13 000 andra. Eftersom vi var sent ute var det enda som fanns kvar i biljettväg ”onumrerad sittplats”. Vi misstänkte att det var en fin omskrivning för ståplats, men det visade sig att det var de bästa platserna.

Numrerade platser var nämligen på läktarna och eftersom Bislett Stadion är en fotbollsareana och de ställt scenen på ena kortsidan satt man antingen snett mot scenen eller väldigt långt bort. Onumrerade sittplatser var på fällstolar på fotbollsplanen. Vi kom ganska tidigt så vi fick platser mitt på planen, precis framför mixerbordet.

Publiken var minst sagt blandad. Allt från ”fjortisar” till damer och herrar i Cohens egen ålder. Alla satt fint på sina stolar och om någon vågade sig smyga framåt i gångarna för att se lite bättre blev de vänligt men bestämt tillbakavisade till sina platser av vakterna. Framåt extranumren blev det dock både dans i bänkarna och allsång.

Ljudet var mycket bra, särskilt för att vara utomhus. Herr Cohen verkade vara på gott humör och hann med alla sina klassiker och några låtar till. Konserten varade i 3 timmar med en kort paus och vädret var strålande hela kvällen. Vi hade en riktig toppenkväll!

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: