Alla talar svenska

söndag, 1 juni, 2008

På plats i nya lägenheten

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 22:06

Idag kom de vi lånade lägenheten av hem. Det såg lite snårigt ut ett tag, men tillslut fick vi allt på plats och lyckades flytta ut igår kväll.

Efter mycket om och men lyckades vi välja en ny sängkombination på IKEA. En kollega (annan än sist) lovade att hjälpa oss med frakten i fredags. Han skulle hem till sin familj så han ville inte åka för sent, och jag var tvungen att jobba över så han och Lasso fick åka själva. Det gick mycket bättre den här gången och när jag kom hem hade vi en sängram och en madrass, wohoo!!

Det blev sängen Grimen. Japp, den är grön som gräs. Eller grodgrön som vi föredrar att säga. 🙂 Eftersom det är lågt i tak i sovrummet är det bra med en låg säng. Madrassen blev en av latex, med ribbor under. Vi har nu provsovit en natt och det var bekvämt och bra. En finess med latexmadrasser skulle vara att man känner mindre av när den andra personen rör sig och det var nog sant.

Igår flyttade vi våra kläder och prylar. Vi har inte så mycket, så vi körde allt i vändor i våra resväskor. Vi flyttade bara över vägen men det är en brant backe i ena änden så det blev rätt flåsigt.

Typiskt nog har det varit den varmaste majhelgen på 100 år, så mitt på dagen igår var vi tvungna att vila ett tag. Men sent på kvällen bar vi sista lasset och nu bor vi officiellt på nya stället. Nu är det bara möblerna som fattas. De kommer i mitten på vecka 24, men vi ska till Sverige i slutet på veckan som kommer så det gör inte så mycket. Lasso gnäller lite och har försökt bygga en soffa av wellpappen från sängen. Det gick inte så bra. 🙂

Nu måste jag gå och märka upp ringklockan. Fyra glada polska pojkar kommer hit i natt för att hämta nycklar. Tror inte de andra i huset blir så glada om de får påhälsning.

Annonser

3 kommentarer »

 1. Då får jag be att tillönska riktigt god nattsömn med ”grodan”!

  Kommentar av annieverse — måndag, 2 juni, 2008 @ 15:06 | Svara

 2. Hm. En säng med den färgen borde heta Grinchen, ju 🙂

  Kommentar av Anna — måndag, 2 juni, 2008 @ 19:06 | Svara

 3. anniverse: Man sover bra. För bra. Jag har knappt kommit ur sängen i två dagar nu, och det beror inte på att den är låg.

  Anna: Hihi, ja den är verkligen Grinchen-grön. Jag ser framför min en namngivare på IKEA som tjatade ”Snääääälla, vi kan väl kalla den Grinchen”, men till slut fick nöja sig med något som lät likt men stämde in på vad det nu är för tema på sängar.

  Kommentar av allatalarsvenska — tisdag, 3 juni, 2008 @ 20:06 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: