Alla talar svenska

lördag, 24 maj, 2008

Geometriska problem

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 21:05

Vi måste ha en ny säng innan vi kan flytta in i nya lägenheten, så dagens utflykt gick till IKEA. Sängen vi hade tittat ut fanns på lager. Vi hade tom lyckats hitta en kollega som kunde köra hem den åt oss så allt såg bra ut.

Tyvärr tog lyckan stopp när vi kom hem och skulle försöka få in sängen i lägenheten. Den gick inte upp för trappan i entrén, så vi fick inte ens in den så långt som till lägenhetsdörren. Snopet!! Vi hade mätt i den andra trappan, inne i lägenheten, och där såg det lite tight ut men vi trodde det skulle gå. Att det skulle ta stopp i 1:a trappan hade vi inte ens funderat på. Suck suck. Det var bara att köra tillbaka sängen igen.

Nu måste vi tänka om. Det här var en fjädermadrass med ram, alltså en sån man bara sätter ben på så har man en komplett säng. Den var 160 cm bred. Det är möjligt att vi skulle kunna knixa upp en 140 cm bred säng, men vill vi verkligen ha en så smal säng? Det är gott om plats i sovrummet, så för den skull behöver vi inte snåla. Ett annat alternativ är att ställa ihop två enkelsängar, men jag gillar inte det där med en glipa på mitten. Det kan visserligen avhjälpas till viss del med en bäddmadrass, men nja… Tredje alternativet är att ge upp tanken på en fjädermadrass och istället köpa en sängram med ribbor och en ihoprullningsbar madrass. Det ger mig vibbar av nedlegade skumgummimadrasser, men kanske har det skett förbättringar på madrassområdet de senaste 20 åren. Hur som helst så är det en sak som borde ha varit avklarad men som inte är det. Om en vecka måste vi flytta. Nåja, i värsta fall får vi sova på liggunderlag tills våra fällbara gästsängar från Sverige kommer.

Det här med trappan påverkar också vad vi kan ta med i flyttlasset från Sverige. Den stora, ärvda skänken har vi redan insett att den är för hög och lång för att ens fundera på. Lite synd för den rymmer massor och man kan lasta hur mycket som helst på hyllorna. Kökssoffan får nog tyvärr också stanna. Den största funderingen just nu är vardagsrumssoffan. Den kanske går att tippa in, men vad gör vi om det inte går? Då står vi där med en stor soffa mitt i den gemensamma entrén… Det blir noggranna mätningar i morgon.

Annonser

2 kommentarer »

  1. Det är skit att flytta (till viss del). Det blir aldrig som man drömt om. Egentligen borde man ha ett sprillans nytt möblemang för varje ny bostad, så det blir riktigt stiligt! Problemet är ju bara fina arvegods som din skänk. Man vill ju ha lite av sin historia med sig…

    Kommentar av annieverse — måndag, 26 maj, 2008 @ 10:05 | Svara

  2. Vi har redan bestämt att sälja av en del gamla saker som bara har hängt med för att de var hela och funktionella, men vissa saker vill man ju som sagt ha kvar. Vi har dessutom bara kontrakt på ett år så därför blev det lite extra knöligt. På nästa ställe kanske skänken passar jättebra… Dumt att det ska vara så dyrt att magasinera möbler. Nåja, det löser sig väl på ett eller annat sätt.

    Kommentar av allatalarsvenska — tisdag, 27 maj, 2008 @ 19:05 | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: