Alla talar svenska

tisdag, 11 mars, 2008

Inget kaffe!!

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 08:03

Igår kom vi hem ganska sent eftersom vi varit ute och ätit middag med en kollega på besök och sedan varit förbi den lilla lägenheten för att hämta upp saker vi inte fick med i söndags. Vi hade båda jobb att göra klart hemmifrån, så en kopp kaffe var minst sagt behövligt.

Men tji fick vi. Vattnet som kom ur kranen var brunt. När vi hade spolat i ca 10 minuter utan att det blev bättre letade vi upp telefonnumret till ”Vann- og avløpsetaten” och ringde och frågade vad som hänt. Felet var en stor läcka i området, och vi fick rådet att spola kallvatten i alla kranar tills det blev bra igen.  (Rätt skönt att bo i ett land där man kan ringa alldeles själv och både kunna framföra sitt ärende och förstå svaret! 🙂 )

Sagt och gjort. Vi spolade. Och spolade. Och spolade. Vattnet blev lite mindre brunt, men det var massa flagor i det så något kaffe blev det inte.  Lasso hittade en öppnad flaska vitt vin i kylen, så det fick vi istället. Inte riktigt den uppiggande effekten vi behövde, men mitt jobb blev gjort i alla fall. 🙂

Att spola iskallt vatten  i ca en och en halv timme hade  effekten att den redan ganska kalla lägenheten blev ännu kallare. När vi skulle gå och lägga oss var temperaturen i sovrummet 16 grader. Burr!!  Först tänkte vi morskt att det bara är bra att ha det svalt när man sover, men när tårna aldrig blev varma  gav vi upp och släpade in det flyttbara elementet. Inga raggsockar i världen hade hjälpt. Möjligen dubbla dunsockar.

Jag tror att det bara är att ge upp och inse att vi har krav på högre ”värmekomfort” än de vi hyr av. Räkningen får väl bli därefter. Alternativt får vi skaka liv i den öppna spisen som är obligatorisk i alla norska hem. Om ni hör om vedtjuvar som stryker runt i skogarna i norra Oslo så är det vi. 🙂

Annonser

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: