Alla talar svenska

tisdag, 26 februari, 2008

Snyggt men extremt opraktiskt

Filed under: boende,observationer — allatalarsvenska @ 20:02

Här kommer äntligen en bild på det opraktiska badrummet, eller rättare sagt handfatet:

handfat.jpg

Det är alltså en träbänk, och handfatet ska se ut som om man ställt ett löst fat ovanpå bänken. Tänk dig att du blöter händerna. Nu ska du ta tvål. Vad gör du då? Jo, du måste sträcka dig efter tvålpumpen. Eftersom fatet är rätt högt måste du liksom lyfta händerna ur handfatet. Gissa vad som händer? Korrekt, du skvätter vatten över hela träbänken, och särskilt runt tvålpumpen. Bänken är till råga på allt obehandlad, så det blir jättelätt märken på den av vattnet. Man ser svarta ringar om man tittar noga på bilden. Vi är inte skyldiga till alla dem, men säkert ett par nya vid det här laget.

Nu tar vi en titt på kranen. Den ser snygg ut eller hur? Problemet är att den för det första är fast, dvs det går inte att röra den i sidled. Det är troligen ett måste pga formen på fatet – strålen måste träffa i mitten annars skulle vattnet skvimpa ut på motsatta sidan. Om man vill tvätta ansiktet är det dock extremt opraktiskt. Lutar man sig över fatet slår man ofelbart huvudet i kranen. För det andra är själva kranvredet den där lilla pinnen. Inte helt lättmanövrerad med blöta och tvåliga händer, med mer vattenstänkande över bänken som följd. Form har helt klart gått före funktion.

Under bänken är det bara ett stort tomt utrymme och på väggen ovanför är det en stor spegel som är infälld i kakelväggen. Inget badrumsskåp så långt ögat når och ingen förvaring för handdukar etc. Det finns 2 krokar för handhanddukar, det är allt.

Duschen är i motsatta hörnet från handfatet. Den skiljs från toaletten av en glasvägg. Det ser snyggt ut och gör att badrummet ser stort och luftigt ut, men även här hade designern behövt tänka till en gång till. Duschen har alltså bara tre väggar och man behöver inte vara raketkirurg för att räkna ut att det är ganska korkat. Hela badrummet blir helt dyblött, inklusive handhanddukarna eftersom de krokarna sitter alldeles vid duschen. Det skulle gå att sätta upp ett duschdraperi, men vi har inte lust att köpa nåt eftersom vi ska bo så kort tid. Det har bott en person här innan oss, i ca två  år, och hur han stod ut så länge fattar jag inte.

Sen har vi belysningen som är helt skumt placerad, skjutdörren som smäller och inte går att låsa, den vägghängda toans spolpanel som är gjord av borstad metall (bara jag som tycker att det är superläskigt att ta på?), ventilationen som verkar prioritera att suga in grannens matos, med mera, med mera. Men det ser snyggt ut…

Annonser

2 kommentarer »

  1. Men Guuuuuud. Så snyggt! Vet du, jag såg liknande arrangemang i nya (och nyrenoverade) lägenheter i Korea. Fast istället för porslin var tvättstället i glas. Blåtonat i överkanterna….snygggtsnyggt.
    Istället för träbänk var det porslin eller marmor eller nåt, det var dock lite mer ändamålsenligt än obehandlat trä.

    Men jag har testat dylik inredning och kan bara hålla med, fullständigt opraktiskt.

    Kommentar av Annie alias UFOt — onsdag, 27 februari, 2008 @ 19:02 | Svara

  2. Oj, glas! Hur håller de det rent och fint?!? Jag tyckte det blev kalkfläckar bara man vände bort huvudet i Seoul.

    Kommentar av allatalarsvenska — onsdag, 27 februari, 2008 @ 21:02 | Svara


RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: