Alla talar svenska

måndag, 31 december, 2007

Ändrade planer

Filed under: övrigt — allatalarsvenska @ 14:12

Ibland blir det inte som man planerat. Lasso har fått nytt jobb i Oslo, så istället för att åka tillbaka till Korea nu efter  nyår kommer jag stanna i Sverige en månad eller så. Lasso måste tillbaka till Seoul en kort sväng för att lämna över sina arbetsuppgifter, men sedan går flytten till Norge istället. Det blev klart med det nya jobbet bara några dagar innan vi lämnade Seoul i december, men vi fick i alla fall såpass mycket framförhållning att vi hann packa ihop och ta med alla våra prylar.

Lite trist är det att lämna Korea i förtid. Vi skulle ha stannat fram till sommaren, och vi hade planerat att ta semester under våren och resa runt lite. Jag känner mig inte helt klar med Seoul heller. Tex har jag inte hunnit med att kolla in shoppingutbudet på alla stället UFO:t tipsat om. 🙂 Men jobbmässigt har jag ärligt talat haft ganska tråkigt (mest på grund av tidsskillnaden till Europa) så även om  alla kollegorna på kontoret där är jättetrevliga kommer jag inte sakna den biten.

Planerna för Osloflytten är väldigt lösa än så länge. Troligen kommer vi få låna en lägenhet av några bekanta de första månaderna så vi hinner kolla runt var vi vill bo. Alla våra prylar är ju ändå redan nerpackade, så när det blir dags för den stora flytten är det bara att langa in dem i flyttbilen.

Vårt företag har skrivit in oss på nåt expat-program som norska handelskammaren har. Det var ju snällt, men känns lite smått onödigt eftersom vi dels är vana att flytta mellan olika länder vid det här laget, och dessutom klarar att göra oss förstådda i Norge. Men, men. Några frågor har vi säkert till vår kontaktperson. Tidigare har vi dessutom fortsatt vara skrivna i Sverige eftersom det varit kortare vistelser utomlands. Den här gången flyttar vi ut och blir riktiga expats, så det kanske är bra med någon som håller oss i handen genom den norska byråkratin. ”Sista Sovjetstaten” eller vad var det han sa Rosenberg. 🙂

När vi skulle åka till Korea oroade jag mig mest för att jag inte skulle kunna köpa några kläder och skor där. Det var iofs sant att det var svårare att hitta saker i mina storlekar, men nåt jätteproblem var det kanske inte (och det var en ganska irrationell ”hang-up”). Nu när vi ska flytta till Norge är det mest matutbudet och -priserna jag tänker på. På vissa områden, tex när det gäller matvaror från asien och mellanöstern, känns det som om Norge är där Sverige var för 5-7 år sedan, dvs utbudet i vanliga affärer är skralt. Men det bor ju invandrare även där, så det borde finnas nån ”turkaffär” vi kan bli stammisar på.  Annars får vi väl göra som alla andra – åka till Sverige och handla. 🙂

Annonser

2 kommentarer »

  1. Hehe, bara att ta en road trip till Charlottenberg. Där finns både is/brus/tabak/ribbe/porno-köplador och en stor thaicommunity som har intressanta affärer.

    Kommentar av Anna — tisdag, 1 januari, 2008 @ 12:01 | Svara

  2. Japp. Synd bara att det kostar en miljard att köpa bil i Norge, och ”bara” en halv miljard att importera en.

    Kommentar av allatalarsvenska — onsdag, 2 januari, 2008 @ 14:01 | Svara


RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: