Alla talar svenska

onsdag, 12 september, 2007

Lägenheten

Filed under: boende — allatalarsvenska @ 15:09

Här bor vi:

sänghörnan

Japp, den här hörnan av lägenheten är väldigt rosa. Eller var. Den lilla draperade sänghimlen eller vad man ska kalla det är redan borta. Stången funkar utmärkt att hänga galgar med nytvättade skjortor på.

Lakanen ska bytas ut, men det är lite småjobbigt eftersom täcket och påslakanet är ihopsytt. Det är så man har det här, och så tvättar man alltihop. Tyvärr innebär det också att det inte räcker med lite tyg för att byta utseende på sängen, man måste köpa ett helt täcke. Det är inte superdyrt, men kostar såpass mycket att man vill kolla runt lite först. Givetvis sitter sängkappan ihop med lakanet, så det är samma sak där, förutom att jag tror det går att köpa ”vanliga” lakan.

Observera den grå grejen på väggen. Det är luftkonditioneringen. Det är ett måste. Det är fortfarande varm här och väldigt fuktigt vissa dagar. Bakom den vita dörren där man skulle kunna tro att det är en garderob sitter den fula delen av luftkonditioneringen samt varmvattenberedaren. Lite märkligt att inte huset har gemensamt varmvatten, men det verkar vanligast att ha det på det här viset.

Förutom färgen är lägenheten ganska normal. Den är ca 35-40 kvardrat med kokvrå och ligger på 17:e våningen i ett kombinerat kontors- och bostadshus. Jag har inte mer bilder just nu men det kommer.

Det tar 15-20 min att gå till jobbet, vilket vi tycker är alldeles lagom. Frågar man koreanerna säger de att vi bor ett tunnelbanestopp bort, vilket säger en del om hur de uppfattar avstånd. Skulle tro att det tar minst lika lång tid att åka tunnelbana som att gå. Frågan är om man inte skulle traska lika långt också, fast mest inomhus då. Nåja, ösregnar det en dag är det kanske bra att den finns.

Annonser

1 kommentar »

  1. Hej!

    Vilket kärleksnäste!!!

    Hoppas ni har det bra. Roligt att få höra lite om hur ni har det. men – jag vet att jag är lite sen – vad gör ni där egentligen?

    Kommentar av Tova — måndag, 17 september, 2007 @ 22:09 | Svara


RSS feed for comments on this post.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: